Kijk naar het licht!

Daglichtlamp in spaarlampvorm
Snel naar:

Wil jij shinen tijdens je online vergadering? Kijk dan eens goed naar je eigen belichting. Met een paar simpele hacks kom je al een heel eind.

Je zit te overleggen via videobel-software en je kijkt tegen een aantal koppen aan die niet goed zijn belicht. Nu we allen weer vanuit huis inbellen, missen we ook weer de non-verbale communicatie tijdens onze vergaderingen. Herken je dit?

Je komt iets meer in de buurt van het zien van non-verbale communicatie als je in ieder geval iedereen goed in beeld hebt. Daarvoor zijn simpele en niet al te dure oplossingen beschikbaar waarin ik in dit bericht op inga.

Shine online met de daglichtlamp

Daar komt de daglichtlamp van pas. Niet voor je gezondheid, maar om je kamer goed te verlichten tijdens je online vergadering. De lamp op de foto hieronder is een spaarlamp. Inmiddels zijn deze lampen ook in LED-vorm verkrijgbaar. Als je hem in spaarlampvorm zoekt is deze lamp wellicht voor jou geschikt.

Daglicht-spaarlamp
Daglicht-spaarlamp

Zo kun je echt shinen tijdens je online vergadering!

Voorbeeld hoe je er niet charmant bij zit.
Niet zo dus 🙂

Kijk naar het licht

Verschuif je werkplek naar een plek waar je naar direct buitenlicht kijkt. Het liefst op het noorden; zo wordt je niet verblind en hoef je niet met je ogen te knijpen als er direct zonlicht op je gezicht valt. 

Investeer in een aparte webcam

Vooral als je ‘s avonds of bij slecht licht online wilt shinen, is het verstandig om in een aparte webcam te investeren. Op mijn macbook (Air 2019) is de webcam bijvoorbeeld niet je-van-het. Ik kies dus voor een externe webcam als de beeldkwaliteit er echt toe doet.

Wil jij shinen tijdens je online vergadering? Dat kan met deze bovenstaande tips. Maar ik heb nog meer.

Postit mozaiek

Doorbreek je digitale doubts en train je team hoe ze ook online kunnen shinen. In deze sessie bespreek ik de do’s en don’ts van je online optreden. Wat is er bijvoorbeeld anders? En hoe kun je dat ondervangen? Je kijkt naar verschillende manieren om de interactiviteit in je sessie te houden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word je gek van het thuiswerken?

Lukt het jou in deze Corona-tijd niet tot je medewerkers door te dringen? Weet je dat het visueler moet, maar weet je niet hoe? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ik stuur je speciaal voor deze tijden mijn 9 ongebruikelijke thuiswerktips toe.