Mijn bedrijf bestaat 1 jaar! Hiep hiep hoera?

Snel naar:

Precies een jaar geleden opende Studio Steenpaal haar deuren. Wat een tijd voor een verjaardag. Temidden van Corona-tijden liggen alle bijeenkomsten, workshops en brainstorms die offline worden gehouden op hun gat. Ik zie kansen, maar ben ook bang…

Welke kansen zie ik?

Ik ben een hosselaar: ik help structuur te bieden in chaos. Dat doe ik vaak door te tekenen. Tijdens (online) brainstorms die ik begeleid, tijdens teamsessies die ik begeleid. Ik maak animaties en illustraties. En ik geef workshops om mensen zelf met de pen te leren denken. En ik houd ervan om trouble te shooten. Vooral op communicatief vlak.

Nu als dit niet zo’n tijd is, dan weet ik het ook niet meer. Corona heeft ons werk- en wereldbeeld op z’n kop gezet.

Ik heb me de afgelopen week vooral geconcentreerd op:

  • de paniek in mezelf bevechten
  • thuis alles op rolletjes laten lopen (schoolwerk begeleiden, op tijd naar buiten, enz)
  • en toen de 2 bovenste zaken waren gedaan dacht ik aan de kansen waar ik met Studio Steenpaal op kan inspringen.

Online tools om te overleggen en brainstormen

Als communicator heb ik me de afgelopen dagen verdiept in tools als Zoom, Microsoft Teams om op afstand te overleggen. Eerder werkte ik al met Google Hangouts.

Als brainstorm- en teamsessiebegeleider heb ik me de afgelopen dagen verdiept in online brainstormtools als Mural en Miro.

Daarnaast heb ik ook getekend tijdens de calls waar ik bij zat. Gewoon omdat het leuk is om aan het eind van de sessie een snel portret van de aanwezigen terug te kunnen geven.

Als je online aan de slag gaat…

En als je dan online aan de slag gaat is het niet alleen belangrijk om de juiste tools te kennen en te gebruiken. Maar is het ook belangrijk om te beschikken over een checklist waarmee je effectief de online vergadering kunt voorzitten, hoe je omgaat met het ontbreken van fysieke aanwezigheid, hoe je de sociale samenhang in je team bewaakt en behoudt. En hoe je lastige boodschappen online bespreekt.

Wil jij zo’n checklist? Stuur me een berichtje.

En bang zijn?

Het zijn onzekere tijden, dat is zeker. Niet alleen voor mij, voor ons allemaal. Misschien betekent Corona wel een voortijdig einde voor Studio Steenpaal. Als het aan mij ligt nog niet, maar niemand weet hoe lang dit duurt en hoe we er doorheen komen. Maar ik kan en wil het me niet permitteren om nu bij de pakken neer te gaan zitten. Bang zijn kan altijd nog. Alleen vandaag even niet….

Fijne dag, blijf gezond & draag bij waar je kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word je gek van het thuiswerken?

Lukt het jou in deze Corona-tijd niet tot je medewerkers door te dringen? Weet je dat het visueler moet, maar weet je niet hoe? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ik stuur je speciaal voor deze tijden mijn 9 ongebruikelijke thuiswerktips toe.