Waarom ik hosselaar werd

Snel naar:

Ga hosselen, dat is het boek wat ik laatst in handen kreeg. Wat is dat, hosselen?

Een ondernemende leefstijl waarin je allerlei soorten handeltjes naast elkaar drijft. Niet de super-expert, maar wel de bezige bij met vele passies. En dat ben ik!

Ik ben een hosselaar

Hosselen. Eindelijk iets waar ik me mee kan vereenzelvigen. Als zelfstandig ondernemer word je op het hart gedrukt dat je goed moet nadenken over je business case en je product/dienst zo concreet mogelijk moet maken. In mijn bedrijf heb ik dat ook sinds maart van dit jaar ten uitvoer gebracht. Maar iets bleef aan me knagen. Dat ik kansen liet liggen. Dat ik meer mensen kan helpen!

Ook een hosselaar moet z’n werk zo concreet mogelijk maken. Alleen dreigde ik de denkfout te maken die onlosmakelijk is verbonden met het concreet maken: dat je maar op één paard kunt wedden.  Met hosselen sta je jezelf toe om op meerdere paarden tegelijk te wedden. Dat vind ik een bevrijdende gedachte.  

Waar ben ik dan van?

Dat heb ik getekend. Omdat ik het visueel wilde maken. En daarmee m’n denkproces bespoedigde.

Ik ben er al gelijk mee begonnen. Zo heb ik laatst Marjolein Hettinga kunnen helpen met het verbeteren van haar Powerpoint voor BNI de Zeester. De presentatie zat goed in elkaar, maar het oorspronkelijk ingebouwde belletje werkte niet meer. Zeker niet via de nieuwe beamer waarop ie werd aangesloten.  Een uurtje pielen en ik had hem weer aan de praat. 

Ik ben wel benieuwd: wat voor hosselaar ben jij?  En wat zou ik voor jou kunnen hosselen? 

2 reacties

  1. Haha! Grootgrondbezitter. Jawel. Grappig Debbie, dat dit nu voorbijkomt. Ik heb onlangs al eens bedacht dat ik totaal verschillende dingen leuk vind, waarmee ik inkomsten zou kunnen verwerven. Zoals websites checken op spelling en zinsbouw, rondleidingen verzorgen in het Westerpark, mensen helpen met formulieren invullen en in contact met de gemeente, taallessen geven. Waarom zou ik me op één specifieke activiteit richten. Ik ben dus ook een hosselaar. Bedankt voor de inspiratie.

    1. Leuk René! Toeval bestaat niet. Onze gesprekken hebben daarbij geholpen. Dus we gaan vast nog een keer samen iets hosselen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word je gek van het thuiswerken?

Lukt het jou in deze Corona-tijd niet tot je medewerkers door te dringen? Weet je dat het visueler moet, maar weet je niet hoe? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ik stuur je speciaal voor deze tijden mijn 9 ongebruikelijke thuiswerktips toe.