Vliegt het werk je aan? Doe de ijsberg!

Snel naar:

Ren jij van hot naar haar op je werk en krijg je maar 20% gedaan van wat je wilt doen? Word je geleefd door moetjes en kom je niet toe aan je kerntaken? Stap uit de waan van de dag met de ijsberg.

Hoe je stap voor stap een ijsberg tekent
  • Teken een ijsberg op een groot vel. 
  • Pak een stapel goed plakkende memoblaadjes.
  • Schrijf al je taken voor de komende weken op de memoblaadjes. Voor elke taak een apart blaadje.
  • Plak ze op de ijsberg. De dingen die je echt gaat doen boven de waterlijn. Degene waar je waarschijnlijk niet aan gaat toekomen onder de waterlijn.

Voila, je hebt voor jezelf je taken inzichtelijk gemaakt.

Bespreek het
Je kunt nu deze plaat met een naaste collega of je manager bespreken. Welke prioriteiten hebben zij? Welke vragen stellen zij? Stellen zij dezelfde prio’s als jij? Ga daar eens het gesprek over aan.

Waarom werkt dit?
De kracht van de ijsberg zit ‘m in het inzichtelijk maken van de brij in je hoofd. Door het uit je hoofd te halen en een plek te geven, houdt je brein processortijd over om de taken daadwerkelijk uit te voeren. Als je de plaat binnen handbereik houdt (in het zicht neerleggen of ophangen), helpt het je ook met het uitvoeren van je werk. En soms zul je je verbazen over de tijd die je toch overhoudt om iets extra’s te doen. En soms kom je tijd te kort. Accepteer dat, morgen is er weer een dag.

Als je er geen genoeg van kunt krijgen
Maak deze ook eens met je team. Zo kun je goed het gesprek aangaan over jullie teamsamenwerking. Wat gaan jullie de komende tijd doen? Welke prioriteiten gelden daarbij?

Ik hoor graag of dit je helpt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word je gek van het thuiswerken?

Lukt het jou in deze Corona-tijd niet tot je medewerkers door te dringen? Weet je dat het visueler moet, maar weet je niet hoe? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ik stuur je speciaal voor deze tijden mijn 9 ongebruikelijke thuiswerktips toe.