Online energizer: appeltaart

Snel naar:

Deze online energizer werkt goed voor teams en is hilarisch. Het werkt met het snelkookpanprincipe: onder tijdsdruk wordt alles vloeibaar. De tool waarin je videobelt, maakt niet uit.

Instructie

Als instructietekst kun je het volgende zeggen: “Jullie gaan samen een appeltaart bakken. De eerste stap is simpel: haal binnen 5 minuten alle ingrediënten voor de appeltaart bij elkaar. En let op: Iedereen draagt z’n steentje bij.”

Tips

  • Zorg voor een timer in beeld.
  • Geef procesinformatie over de resterende tijd.
  • Je kunt ook dingen zeggen als: ik heb zo’n zin in een stukje appeltaart straks. Of: vergeten jullie de slagroom niet?
  • En als waarschuwing: als je aan een draadje hangt, vergeet je koptelefoon niet af te zetten als je naar je keukenkastje rent.

Variatie

Naast appeltaart kun je natuurlijk ook andere recepten kiezen. Je kunt ze bijvoorbeeld ook vragen om een cake of een quiche te bakken.
Ben je niet zo’n keukenprins(es)? Doe dan een scavenger hunt.

Debbie’s Debrief

Geef aan het eind van de energizer iedereen de kans om even rustig naar de computer terug te keren. Doe een check: hebben jullie alles? Wat gebeurde er? Gebeurt dat vaker in het team?

Uitwerking

Je ziet dat de teamdynamiek hier boven komt drijven. De projectmatige mensen zullen gaan plannen, de managers zullen taken verdelen. Daarnaast zullen de foodies en thuiskoks zich kenbaar maken. De vrijgezel met een beperkte kookrepertoire zal zich daarentegen niet zo in z’n sas voelen met deze opdracht.

Concluderend: deze energizer werkt goed voor teams en geeft veel energie en reuring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word je gek van het thuiswerken?

Lukt het jou in deze Corona-tijd niet tot je medewerkers door te dringen? Weet je dat het visueler moet, maar weet je niet hoe? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ik stuur je speciaal voor deze tijden mijn 9 ongebruikelijke thuiswerktips toe.