Mijn belangrijkste les uit het ondernemerschap (ook voor mensen in loondienst)

Snel naar:
Wat ik leerde

Studio Steenpaal bestaat nu ruim een half jaar. En wat een turbulente tijd was het. Van alles gebeurde er. En wat leerde ik ervan?

Op de meest onverwachte tijden kwamen er kansen op me af (of zorgde ik daar misschien zelf voor?). Toen ik in de zomervakantie niets meer verwachtte, gingen de sluizen juist open. Toen werd het weer stil. En toen ging mijn telefoon weer.  Nu komt de tijd van het jaar dat de budgetten nog op moeten. In sommige sectoren. 

Wat heb ik nu geleerd uit dit halfjaar?

Mijn belangrijkste les was dat je expliciet moet zijn. Zeggen waar het op staat. Zeg het niet te omfloerst, maar doe het direct op de man af. Zonder sentimenteel te willen worden, onze tijd op deze aardkloot is te kort om indirect te werk te gaan.

En dat geldt ook als je in loondienst bent: spreek je voorkeuren uit. Zeg het, als je een rol wilt hebben in dat ene project. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt. 

“Onze tijd op deze aardkloot is te kort om indirect te werk te gaan.”

Ik heb genoten. Het was (en is) heerlijk om eigen baas te zijn. Ja tuurlijk, ik heb ook geleerd hoe fijn het was dat je loon automatisch elke maand op je bankrekening binnenloopt. Dat doet het bij mij niet meer. Maar dat zwengelt ook veel leuke energie aan bij mij. Dus hou ik me er nog even mee bezig.

We denderen in sneltreinvaart de herfst in. En op nieuwe klussen af. Ik ben nog beschikbaar voor een aantal uren in de week. Dus laat je het me weten, als ik je kan helpen?  

2 reacties

  1. Hoi Debbie,
    Mooie les die je beschrijft om zo expliciet mogelijk te zijn. Dat spreekt mij erg aan. Toch worstel ik er wel een beetje mee als het om de profilering van mijn bedrijf gaat. Een duidelijk scherp omschreven aanbod en doelgroep is waarschijnlijk het meest kansrijk. Maar beperk ik me dan niet te snel?

    1. De mensen die misschien nét buiten je doelgroep vallen benaderen je echt wel als ze je potentie zien, Piet! Ik had er in het begin ook wat moeite mee. Ik heb er wel wat over geschreven in m’n blog (bv. in Geheimpje of Waarom ik hosselaar werd). Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om een paar concrete workshops aan te bieden en ook wat ruimte daaromheen te houden, zodat ik me ook nog wat zijstappen kon veroorloven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word je gek van het thuiswerken?

Lukt het jou in deze Corona-tijd niet tot je medewerkers door te dringen? Weet je dat het visueler moet, maar weet je niet hoe? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ik stuur je speciaal voor deze tijden mijn 9 ongebruikelijke thuiswerktips toe.