Hoe een verhaal je soms kan helpen

Snel naar:

“Ik ben in 2019 met mijn eigen bedrijf begonnen, na 22 jaar loondienst.” Dit schreef ik pas geleden op Linkedin in antwoord op Wendelien Wouters die op zoek was naar bijzondere verhalen van 2019. Is mijn verhaal dan zo bijzonder? Ik vind van niet. En toch…

Ik vind verhalen interessant. Het verhaal van iemand maakt ze interessant. Dus verhalen zijn het waard om te vertellen. En dat is waar het bij Studio Steenpaal om draait: verhalen. Dus hierbij mijn verhaal (in het kort).

Mijn verhaal in het kort

Na 22 jaar loondienst maakte ik dit jaar een sprong in het zelfstandige diepe. Ik startte mijn eigen onderneming Studio Steenpaal. Ik help mensen en bedrijven met het scherp krijgen én het vertellen van hun verhaal. Op een visuele wijze; met tekeningen die de waarde van hun verhaal uitbeelden. Niet artistiek, maar functioneel tekenen. Wat je zelf ook kunt, als ik even niet in de buurt ben. 

Ik was altijd communicatieadviseur, zat in een gespreid bedje in semi-overheidsdienst, maar merkte dat ik aan het wegdutten was. En daar ben ik – hoewel ook niet meer zo piep – toch te jong voor. Dus ik startte mijn tekentoko & brainstormburo. Om meer mensen te kunnen helpen.

En door…

En dat heb ik gedaan de afgelopen maanden. Ik gaf trainingen om meer visueel te presenteren, visueel te werken en je casus visueel te presenteren. Ik begeleidde visuele denksessies in binnen- en buitenland over  werkvormen en hoe teams beter kunnen samenwerken. En ik mocht uitlegfilms maken om daarmee een verhaal te vertellen.

En ik ga door. Workshops legal design, visueel presenteren, nog meer uitlegfilms (& hoe ze te maken), illustraties en een heus visueel verslag over intranetten.  Ze zien allen het daglicht en vast nog veel meer.

Waarmee zou ik jou kunnen helpen? Laat het hieronder weten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word je gek van het thuiswerken?

Lukt het jou in deze Corona-tijd niet tot je medewerkers door te dringen? Weet je dat het visueler moet, maar weet je niet hoe? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ik stuur je speciaal voor deze tijden mijn 9 ongebruikelijke thuiswerktips toe.