Keynotespeaker Nancy Beers over timing in teams.

Geanimeerde presentatie voor Happy Game Changers

Keynotespeaker Nancy Beers stelt zich voor adhv mijn tekeningen.Uitdaging

Nancy Beers is serieus met spelen bezig. Met haar bedrijf Happy Game Changers verandert ze de wereld, spel voor spel. In haar bijzondere keynote speeches verrast zij haar publiek met interactieve presentaties waarbij ze niet stilzitten.

Om haar nieuwe keynote over timing in teams nog meer impact te geven, wilde zij een presentatie die haar verhaal met visuals verrijkt en de boodschap beter overbrengt.

Oplossing

Nadat we eerder al de basispresentatie van Nancy hebben geanimeerd, kwam Nancy bij Studio Steenpaal om haar nieuwe verhaal te vertalen in tekeningen en animaties. Omdat zowel Nancy als Debbie graag onder druk werken, kwam deze keynote-presentatie in recordtijd tot stand: ongeveer 2 weken.

Dit verhaal rijpte al een tijd in Nancy’s brein en door samen het verhaal door te nemen kreeg het verhaal ook voor Debbie steeds helderder contouren. Na het startgesprek ging Debbie schetsen. Na een tweede bespreking tikte Debbie de presentatie die Nancy tijdens haar speech zou gebruiken verder in elkaar. Daarna zetten ze samen puntjes op de i en leverde Debbie de presentatie op. Nancy kon hiermee haar verhaal nog vaker oefenen en de timing exact zo afstellen zodat ie haar verhaal optimaal ondersteunt.


Debbie is fantastisch in staat om mee te bewegen met mijn stuiterballenbrein en er voor te zorgen dat de animaties in mijn presentaties mijn boodschap kracht bij zetten. Ze is professioneel, snel en bovenal ook een tof fijn mens om mee samen te werken!

Ik ga zeker vaker samenwerken met Debbie om mijn gedachtes in tekeningen op papier te krijgen en daarmee een professionele en toch speelse uitstraling te hebben als ik op een podium sta.

Debbie je bent een topper! Dank je wel!

Resultaat

Het eindresultaat is een eigenzinnige presentatie, in dit geval in Apple’s versie van Powerpoint (Keynote) die bestaat uit tekeningen en animaties bij Nancy’s voordracht.

Zij kan op eigen tempo door de presentatie heen gaan en ook de timing en volgorde zelf aanpassen als dat nodig is. De ene keer heeft zij namelijk 30 minuten voor haar verhaal en de andere keer 60 minuten.

De doorlooptijd van het project was ongeveer 2 weken. We hadden 4 afstem-momenten:

  • startgesprek,
  • eerste schets-bespreking,
  • bijna-af-bespreking en
  • een afrondend gesprek.

Een paar dagen later oefende Nancy de talk op een aantal collega-ondernemers en de week erna voor het echie tijdens het Scrum Facilitators Event (ofwel #sfcon).

Het verhaal en de presentatie werden met veel enthousiasme ontvangen. De komende tijd mag Nancy haar verhaal op verschillende podia komen brengen. En onze presentatie zal daar steeds bij te zien zijn.