Over de studio

Hi, na al dat ge-StudioSteenpaal even een persoonlijke noot. Mijn naam is Debbie van Steenpaal. Ik ben begonnen als consultant en communicatieadviseur. Ruim 10 jaar geleden ontdekte ik mijn echte roeping: het coachen van teams om nog meer uit zichzelf te halen.  

Zo zie ik eruit

En omdat wij mensen allemaal een andere trigger hebben, probeer ik dat altijd op verschillende manieren boven tafel te krijgen. Daar zet ik tijdens mijn coaching sessies vaak tekenen voor in. Waarom tekenen? Mensen zijn visueel ingesteld. Door visuele elementen te gebruiken: 

  • spreek je de deelnemers meer aan, 
  • onthouden ze het beter en
  • is de kans groter dat het tot gedragsverandering leidt.

De eerste sessie: wijsheid zit in de groep

Op ons werk worstelen we vaak met de waan van de dag. Dag in, dag uit lopen we tegen dezelfde dingen aan. Die haal je er niet uit met zomaar weer een nieuwe management-modetrend. De oplossing vind je dichter bij dan je denkt: de wijsheid zit al in de groep.Teamleden weten vaak wel waar het aan schort. Mijn teamsessies zijn erop gericht om die ‘wijsheid’ te ontdekken en te vertalen in concrete oplossingen. Met 1 teamsessie maak je vaak al een mooie start. 

“De teamleden weten vaak wel waar het aan schort”

En de dag erna?

Zo’n sessie is leuk, maar het gaat natuurlijk om het bereiken van blijvende resultaten. De concrete acties die we afspreken tijdens de sessie moet je  daadwerkelijk in de praktijk brengen. Hoe hou je de  afgesproken acties op het netvlies? Schakel mij daarvoor in. De acties leggen we namelijk vast in een praatplaat. Zo’n plaat blijkt een goede visuele reminder voor jou en het team.

Gebruik je tekenen alleen voor teamsessies?   

Goede vraag… . Ik doe er namelijk veel meer mee. Dat tekenen was overigens wel de tweede eye-opener van mijn carrière. Het gaat niet om mooi tekenen, maar om functioneel tekenen. Tekenen om elkaar beter te begrijpen. Een beeld zegt namelijk zoveel meer dan woorden. Wij zijn zo geconditioneerd dat we liever blijven hangen (of broeden op) in de exacte formulering dan dat we overgaan tot de uitvoering van het idee. 

“We blijven meestal liever hangen in de exacte formulering
dan dat we overgaan tot de uitvoering van het idee”

Ik teken niet alleen in sessies, maar leg ook  afspraken binnen organisaties vast in tekeningen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de speltips voor de hockeyclub Kampong

Daarnaast verzorg ik workshops zakelijk tekenen. 

Waardoor word je geïnspireerd?

Naast mijn basis als pragmatische communicatieadviseur laat ik mij graag inspireren door LEAN (met kleine verbeteringen en bottom up je team steeds beter maken)  en SCRUM (steeds weer streven naar een concrete stap richting eindresultaat, waar de doelgroep direct feedback op kan geven) . Ik haal uit beide methodes elementen en zet die voor mijn teams in.

Wat doe je nog meer? 

Daarnaast ren ik 3x per week en ben ik regelmatig te vinden in mijn moestuin. Ik word namelijk blij van de zon op mijn bol & het verbouwen van lekkere groentes. En ’s avonds drink ik graag een glas rode wijn met vrienden en familie.  

Belangstelling? Ik licht mijn werk graag toe bij een kopje koffie. Mail, bel of app via debbie@studiosteenpaal.nl of 06-20493885.

En je kunt ook gelijk een afspraak in mijn agenda boeken. Dat doe je hier: